From the Editor - Deniz Evcik, (Archives of Rheumatology, 2009)
Değerli Meslektaşlarım, 2009-2010 Akademik yılının başladığı bu dönemde dergimizin Eylül sayısını sizlere sunmanın gururunu yaşıyorum. Dergimizin zamanında yayınlanması ve sizlere ulaştırılması sürecinde titizlikle çalışan Aves Yayıncılık firmasına ayrıca teşekkür ediyorum. Yeni akademik dönemde branşımız adına en sevindirici gelişme, Romatoloji yan dalının Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyonun yan dalı olarak korunması ve yeni kadroların açılmasıdır. Bu konuda özveri ile çalışan herkese teşekkür ediyorum ve en kısa sürede bu kadroların sayısının artış göstermesini umuyorum. Dergimizin uluslararası veri tabanlarında yer alma konusundaki çalışmalarımız devam etmektedir. Bu amaçla araştırmaların “etik “ açıdan uygun olup olmadığı ve bu konuda gerekli onayların alınmış olması ve yazarların herhangi bir kurum ve kuruluş ile bağlantısının olmaması varsa bu durumun bildirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla hem yazarlarımıza hem de danışmanlarımıza önemli bir görev düşmektedir. Bugüne kadar bizleri destekleyen ve değerli katkıları ile ufkumuzu açan tüm danışmanlarımıza teşekkür ediyor ve katkılarının devam etmesini diliyorum. Değerli okuyucularım, Türkiye Romatizma Araştırma ve Savaş Derneği'nin (TRASD) geleneksel “8. Türk Romatoloji Sempozyumu”u bu yıl 3-6 Aralık 2009 tarihlerinde Antalya'da Hillside Su Hotel'de düzenlenecektir. Kongre ile ilişkili ayrıntılı bilgiye www.turkrom2009.org adresinden ulaşabilirsiniz. Bu yılki sempozyum konusu “Romatizmal Hastalıkların Tedavisine Güncel Yaklaşımlar” olarak belirlenmiştir. Sempozyum başkanımız Prof.Dr. Süreyya Ergin hocamızın önderliğinde düzenlenecek olan sempozyumun hepimiz için bilgi ve deneyimlerimizi paylaşabileceğimiz verimli bir bilimsel platform olacağına inanıyorum ve romatizmal hastalıklara gönül veren tüm meslektaşlarımızın katılımının branşımıza sahip çıkmak adına büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Hepinize bilimsel açıdan verimli bir akademik yıl dileklerimle. Saygılarımla Prof. Dr. Deniz Evcik Editör